Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Σώστε τον 958fm (κείμενο υπογραφών)

To Φεβρουάριο του 1994 με προτροπή της τότε υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στη συχνότητα των 95,8 στα FM ένα ραδιόφωνο αφιερωμένο στον πολιτισμό. Στα δεκαεπτά και μισό χρόνια της λειτουργίας του ο 958fm κατάφερε να αποτελέσει για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, ένα πρότυπο ραδιοφωνικό πείραμα, που συγκέντρωσε στα μικρόφωνα του την πλειοψηφία των ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης και του πνεύματος, παράγοντας ταυτόχρονα και εκτός μικροφώνου, μια σειρά από σπουδαία προϊόντα πολιτισμού. Δεκάδες καθηγητές πανεπιστημίου, συγγραφείς, μουσικοί, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και μουσικοί παραγωγοί, είχαν τις δικές τους μοναδικές στο είδος τους εκπομπές στην πάροδο του χρόνου, ενώ υψηλοί προσκεκλημένοι όπως οι Πήτερ Γκριναγουαίη, Ντάριο Φο, έδωσαν το παρών. Παράλληλα εικοσιπέντε εκδόσεις σπάνιων βιβλίων, δεκαεπτά συλλεκτικά cd με φωνές σπουδαίων πνευματικών ανθρώπων, μουσικές και παραστάσεις ειδικά ηχογραφημένες για το σταθμό και ένα μοναδικό αρχείο ηχογραφήσεων εκπομπών, από όπου παρέλασε η πλειοψηφία των ελλήνων δημιουργών, αποτελεί την παρακαταθήκη του σταθμού στην ιστορία των ερτζιανών. Ο 958 fm αντιμετωπίζει τον πολιτισμό ως ένα κομμάτι της καθημερινότητας και προάγει εκτός από τις τέχνες μια άλλη αντίληψη ζωής και συμπεριφοράς, σε μια καθημερινότητα που συχνά εκχυδαΐζεται.

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου στο πλαίσιο των ανακοινώσεων του υπουργού Επικρατείας, κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ηλία Μόσιαλου, για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ ανακοινώθηκε το κλείσιμο του ιστορικού σταθμού. Μια απόφαση που εμείς οι εργαζόμενοι του σταθμού κρίνουμε ως αδικαιολόγητη από κάθε άποψη και πάνω από όλα απαξιωτική για τα όσα ο σταθμός αυτός προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει στην πνευματική ζωή του τόπου. Συνήθως σε περιόδους που τα πάντα γύρω δοκιμάζονται και καταρρέουν, σε εποχές βαρβαρότητας όπως αυτή, ο Πολιτισμός και η ενίσχυσή του αποτέλεσε μια παρηγοριά για όσους υποφέρουν. Προσφέροντας ψυχική ανάταση αλλά και στηρίγματα μνήμης και Ιστορίας, για μας, το μέλλον του σταθμού θα έπρεπε να συνδέεται με την ενίσχυσή του, με την είσοδο στην ψηφιακή εποχή, που θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ακόμα μεγαλύτερη εγρήγορση από τη δική μας πλευρά και ένα νέο ξεκίνημα για το σταθμό κοντά στο πνεύμα του αύριο. Έχοντας συναισθανθεί τις ανάγκες των καιρών, όλοι εμείς που εργαζόμαστε σε αυτόν, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στο πλάι των ακροατών το έργο που παράγουμε όλα αυτά τα χρόνια με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο. Πιστεύοντας ότι δεν είναι αργά να παρθεί πίσω η άδικη απόφαση, σας καλούμε να υπογράψετε αυτή τη διαμαρτυρία.

Αν συμφωνείτε συμπληρώστε εδώ και αποστείλετε με mail στην διεύθυνση save958fm@gmail.com



ΟΝΟΜΑ             ΕΠΙΘΕΤΟ                  ΗΛΙΚΙΑ        ΙΔΙΟΤΗΤΑ

4 σχόλια:

  1. Καταρχήν ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μέσα από την καρδιά μου για τις τόσο συγκλονιστικά ενδιαφέρουσες και ποιοτικές ραδιοφωνικές εκπομπές που προσφέρετε σε εμένα και στην οικογένειά μου και όταν λέω οικογένεια εννοώ γονείς, σύζυγο και παιδί. Τρείς γεννιές ακούν 95,8 σε κάθε ευκαιρία!!!
    Θα είναι πραγματικά κρίμα να κλείσει ένας τόσο μοναδικός ραδιοφωνικός σταθμός, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο όταν για την λειτουργία του ή όχι αποφασίζουν άνθρωποι που έχουν αποδείξει με την πορεία τους την ανικανότητά τους να πάρουν την παραμικρή απόφαση που να εξυπηρετεί το κοινό συμφέρον, αλλά και την εξαιρετική τους μαεστρία στο να αποκομίζουν πάντα το μέγιστο δυνατό ίδιον όφελος. Πιστεύω οτι ο 95,8 ήταν μεγάλο αγκάθι για τα ιδιωτικά ραδιόφωνα της πόλης αφού εξαιτίας της διαφορετικότητάς του και έξω από την "αισθητική" του κυνηγιού της διαφήμισης, του "εύκολου" και του εμπορικού, κατάφερε να έχει πολλούς, φανατικούς, ποιοτικούς και νέους σε ηλικία ακροατές κάτι που τα άλλα κρατικά ραδιόφωνα δεν το κατάφεραν.
    Πάντως, οποιαδήποτε κι αν είναι η τελική απόφαση για τη λειτουργία του σταθμού, δεν πρέπει να πτοηθείτε οι συντελεστές του, που μας έχετε χαρίσει τόσο όμορφες ραδιοφωνικές στιγμές, αντιθέτως, να πεισμώσετε να οργανωθείτε και να ακολουθήσετε το όραμά σας (και όραμά μας) ακόμα και στα πλαίσια του ιδιωτικού ραδιοφώνου! Νομίζω οτι έχετε την δύναμη και την ικανότητα να πετύχετε και μακριά από την κρατική στέγη ελπίζω να παραμείνετε όλοι μαζί και πιστοί στα ποιοτικά και αισθητικά σας κριτήρια που καθορίζουν τις εκπομπές του 95,8 κι εμείς μαζί σας να σας στηρίζουμε και τότε όλα θα πάνε καλά. Μη μασάτε!!!
    Φαίδων Καμπίτσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό είναι να αποσταλεί σε καλλιτέχνες, να μπουν υπογραφές τραγουδιστών, συνθετών, στιχουργών, μουσικών και ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού γενικότερα.. Ας το προωθήσουμε όλοι, όπου μπορούμε!
    Δημήτρης Βεριώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο 9.58 FM είναι από τους αγαπημένους μου ραδιοσταθμoύς. Ένα μεγάλο εύγε και ένα ακόμη μεγαλύτερο ευχαριστώ για την εξαιρετική δουλειά όλων σας και τις τόσες ωραίες στιγμές που μας χαρίζετε καθημερινά, μία πραγματική όαση πολιτισμού και ποιότητας. Με μεγάλη χαρά θα προσυπογράψω το κείμενο στήριξης, ελπίζοντας να καταφέρουμε την ακύρωση του σχεδίου κλεισίματος του σταθμού.
    Κωστής Μουσαφείρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο σε όλους μας που προσπαθούμε να αντισταθούμε σε αυτήν την άδικη απόφαση. Έφτιαξα κι εγώ σελίδα "Σώστε τον 95.8" στην ιστοσελίδα μου http://skydraios.6te.net/misc/save958

    ΑπάντησηΔιαγραφή